חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פיצויים בסך 10,000 ש"ח בגין הפרת זכויות יוצרים במלל שמופיע באתר אינטרנט בו מוצעים למכירה דינרים עירקים

תאריך פרסום : 15/07/2007 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
51131-06
13/07/2007
בפני השופט:
דליה מארקהורנצ'יק

- נגד -
התובע:
די ביי אחזקות בע"מ
עו"ד גיא בוסי
הנתבע:
1. המרכז הישראלי ליזמים ומשקיעים בע"מ
2. מישמיש קפיטל בע"מ
3. בית המשקיעים העצמאים בישראל בע"מ

עו"ד עופר בן יהודה
פסק-דין

1.         הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק ביניהם בפשרה על פי הוראות סעיף 79א לחוק בתי המשפט תשמ"ד - 1984, וללא הנמקה.

אביא אך את העובדות שאינן שנויות במחלוקת ואציג את הפלוגתאות.

2.         התביעה שבפניי עניינה טענה להפרת זכות יוצרים במלל המופיע באתר אינטרנט של התובעת שעיסוקה בסחר בדינר עיראקי בישראל.

3.         אקדים מספר מילות רקע: על פי סעיף 8 לפקודת המסחר עם האויב 1939 ,

           חל איסור, בין היתר, לסחור במטבעות של מדינות אויב, כגון איראן וסוריה. עד שנת 2003 נכללה גם עיראק ברשימה.

אולם, בעקבות נפילת משטרו של שליט עיראק, סדאם חוסיין, והעברת כוחות צבא ארה"ב לעיראק, החליט שר האוצר דאז, מר בנימין נתניהו, להנפיק היתרים למסחר במטבע עיראקי.

ההיתרים שניתנו הם היתרים זמניים ומחייבים אישור חוזר מדי שנה ב - 21 ביולי. גם שר האוצר לשעבר, מר אברהם הירשזון, אשר חידש את ההיתר לסחור במטבע העיראקי ביולי 2006.

התובעת, די ביי אחזקות בע"מ, אשר התאגדה ב - 4.1.06, הינה בעלת רישיון מאת משרד האוצר, המתיר לה, בין היתר, למכור דינר עיראקי ו/או לתווך ברכישת מטבע דינר עיראקי (בתוקף עד דצמבר 2006), בעלת אתר אינטרנט, בו מוצעים למכירה הדינרים העיראקיים (www.dbuy.net).

הנתבעת 3 אף היא בעלת בית מסחר למט"ח, שעיסוקו בדינר עיראקי ובעלת אתר אינטרנט בו מוצעים למכירה דינרים עיראקיים (www.dinarim.com). אומר מיד כי דין התביעה כנגד הנתבעות 1 ו-2 להימחק על הסף בהיעדר עילת תביעה של התובעת כנגד מי מהן.

התובעת טוענת  כי הנתבעת 3 העתיקה את המלל המופיע באתר האינטרנט ובהיותו יצירה מוגנת, על פי חוק זכויות יוצרים 1911, ובהיותה בעלת הזכויות באתר המקורי, הרי מעשה העתקה של אותו מלל לאתר האינטרנט של הנתבעת 3 בלא לקבל את רשותה של התובעת, נעשה שלא כדין.

            באתר האינטרנט של התובעת פורסם לאמור:

"האם היית רוצה להפוך 100$ ל - 34,125$?

זה קרה בעבר, וזה יכול לקרות שוב.

אם תבצע מחקר תגלה שלאחר כל מלחמה ישנה ירידה דרמטית בערך המטבע של אותה מדינה. המטבע מתאושש בשנים שלאחר סיומה של המלחמה. זה קרה בגרמניה לאחר מלחמת העולם השנייה. זה קרה בכוויית בזמן מלחמת המפרץ ב - 1990, כאשר הדינר הכווייתי נמכר ברחבי כוויית בשער של 10 סנט לדינר אחד, כאשר היום ערך המטבע עומד על 3.4125 $ לדינר כווייתי אחד." (להלן: "מלל התובעת").

            ביום 28.7.06, באתר האינטרנט של הנתבעת 3 פורסם לאמור:

"הירשזון חידש את ההיתר לסחור במטבע העיראקי וזה הזמן שלך להרוויח. האם היית רוצה להפוך 100$ ל - 34,125$ זה קרה בעבר, וזה יכול לקרות שוב! לאחר כל מלחמה ישנה ירידה דרמטית בערך המטבע של אותה מדינה. אבל המטבע מתאושש בשנים שלאחר סיומה של המלחמה. זה קרה בכוויית בזמן מלחמת המפרץ ב - 1990 כאשר הדינר הכווייתי נמכר ברחבי כוויית בשער של 10 סנט לדינר אחד, כאשר היום ערך המטבע עומד על 3.4125 $ לדינר כווייתי אחד!" (להלן: "מלל הנתבעת").

לדרישת מנהל התובעת, הוסר מלל הנתבעת 3 שהופיע באתר האינטרנט שלה באופן שפורסם משך יומיים.

טוענת הנתבעת 3 כי המלל באתר התובעת אינו בעל מקוריות, יצירתיות, או ייחוד כלשהו ואיננו אלא תיאור עובדות רלוונטיות שהינן נחלת הכלל בנושא מסחר בדינרים עיראקיים. טוענת הנתבעת כי המלל באתר התובעת הינו בעל דמיון רב מאוד ואף זהה בחלקו לאתר אמריקאי בשםwww.dinarinfo.com

 העוסק בסחר בדינרים בארה"ב ומופעל על ידי חברה אמריקאית, לאמור:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ